Hydratačné a upokojujúce sérum s kyselinou hyalurónovou a vit B5

Základný produkt rutiny pre všetky vekové kategórie, obsahujúci vysokú koncentráciu HA (kyseliny hyalurónovej v 2 molekulových hmotnostiach) spolu s 4% panthenolom pre hydratáciu hĺbokových aj povrchových vrstiev pokožky, čo je jedným z najdôležitejších krokov rannej aj večernej rutiny a zároveň jeden z najjednoduchších receptov na výrobu, preto to je prvý recept na cremick-u :)

Rp:

84,08% Aqua Purificata

0,5% Low molecular weight Sodium Hyaluronate

0,5% High molecular weight Sodium Hyaluronate

4% Panthenol

3% Glycerin

3% Pentylene Glycol Natural (1,2 Pentadiol)

3,5% Sodium Levulinate, Sodium Anisate (napr. Dermosoft 1338)

0,1% Chelátor Sodium phytate (napr Dermofeel PA-3)

0,5% Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol (Cosgard)

0,1% Kyselina citrónová


Postup: 1) navážime aqua purificata a postupne do aqua purificata pridáme panthenol, glycerin, pentylene glycol

2) pridáme 2 typy HA- LMW a HMW sodium hyaluronate- nemiešame! počkáme pokým sa sama rozpustí (predchádzame vzniku hrudiek)

3)pridáme konzervanty a chelátor

4) pridáme kyselinu citrónovú na úpravu pH


Efekt: HA (kys. hyalurónová) je zároveň aj zahusťovadlo, pri takto vysokej koncentrácii HA je sérum gélovej konzistencie, príjemne sa rozotiera, vpíja sa veľmi rýchlo, zanecháva pokožku úžasne hydratovanú, vypína pleť, veľmi vysoká koncentrácia panthenolu zároveň upokojuje pleť, znižuje iritačné prejavy ako podráždenie, začervenanie, štípanie. Treba nanášať na vlhkú pokožku (predchádza vzniku filmu na pokožke), kto by chcel sérum tekutejšie, treba znížiť % HA. Sérum sa krásne vpije, kto by ale chcel ešte znížiť viskozitu (tým aj pocit lepivosti) produktu, môže zameniť panthenol za inú hydratačnú látku, napr. pentavitin ( Saccharide isomerate).

Použitie: na odlíčenú, čistú pleť, vmasírovať do vlhkej pokožky celej tváre, krku a dekoltu, v rutine pokračovať iným sérom / krémom/ SPF/

Komentáre